sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Liukkareiden asennus

Tämä sunnuntai menikin työhuoneen liukuovien kimpussa. Ihan ilman vastoinkäymisiä ei päästy, mutta niistä onneksi kuitenkin selvittiin :) Liukuovet ovat siis Kirenalta, otettiin paikalliselta Nixi-keittiöltä nämä.

Lähtötilanne.

Oli siis neljä ovea: kaksi lasista ja kaksi valkoisella tammikuviolla olevaa levyovea. Kaksi kiskoa, joista toinen tuli tarroilla lattiaan ja toinen ruuveilla kattoon. Tilanteesta teki mielenkiintoisen se, että alakisko oli oikein passeli, mutta yläkisko olikin liian pitkä! Tai no, ongelma ei ollut kiskon pituudessa vaan siinä, että seinää on aikoinaan muokattu niin että ihan katon rajassa on "matskua" eli jotain levyä tms. paksummalti mitä alempana, joten tästä johtui ihan pieni mittavirhe. Mieheni sitten rautasahalla sahasi kiskosta pikkuriikkisen siivun pois ja kisko saatiin melko jämäkästi kattoon kiinni - jo ilman ruuveja :D


Katossa on!

Tässä testataan alakiskon paikkaa.

Itse ovien asennus oli helppo osuus.


Lopputulos.

Olkkarista kuvattuna.

Siis onneksi vaihdettiin viime hetkillä nuo ulkoreunat valkoiseen tammeen! Olen niiiiin tyytyväinen lopputulokseen! Viimeisessä kuvassa näkymä olkkarista päin. Poistettiin siis olkkarin ja työhuoneen ovikin kokonaan, niin on vähän avarampaa tilaa. Ja muuten se ovi hakkaisi koko ajan noita liukuovia (ei siis käytännöllistä). Verhot tempaisin kaapin kätköistä, ovat edellisen kodin keittiön verhot; ihan ensimmäiset purjerengasverhot jotka olen ommellut. Ne saavat luvan toimia tuolla nyt sen aikaa kun ompelen uudet - ja katson saanko niitä nyt ommeltua kun tämä vararatkaisu löytyi.

Ihana fiilis. Nyt täältä huoneesta ei malttaisi poistua lainkaan.

Ps. Meillähän ei ole hyllyjä tuolla vielä lainkaan, eli projekti jatkuu.... ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti