torstai 4. lokakuuta 2012

Operaatio keittiö jatkuu...

Jesh. Ne on nyt poistettu - keittiön tapetit nimittäin! Eikä ollut edes hankala homma, koska oli vain yhdet tapetit poistettavana. Meillä kun on kokemusta myös sellaisista seinistä, missä on kolmesta viiteen tapettia päällekkäin ja joku maalattu kerros vielä siellä välissä. Ai että sellaisen poistaminen on mu-ka-vaaaaa!

Mutta meidän keittiön tapetin poistaminen oli oikeasti nopeaa ja kivaa, ja seinistä tuli jo nyt tosi siistit, vaikka maali vielä puuttuukin. Eikä sitä muuten ole vielä edes saatu ostettua, saatikka päätettyä väriä. Mutta laittelen kuitenkin vähän kuvia miten edistyy.


Ensimmäisessä kuvassa näkyy ehkä parhaiten miten ihanat tapetit poistettiin :D Ylempi tapetti oli paksumpaa, josta päällimmäinen kerros irtosi helposti ja alempi kerros myös kun kostutti sitä hieman. Mutta tuo kukkatapetti oli tiukemmassa. Sitä joutui jonkun aikaa kostuttelemaan kunnes irtosi, mutta kuitenkin suht vaivattomasti sekin.Tästä näkee miten listojen alla on vaaleampaa tapettia... että ihan hieman oli tummunut ajan saatossa nuo tapetit. Nuo puunväriset verhotangot lähti myös tässä samalla. Pitää ostaa jotkut valkoiset/harmaat tilalle.
Näin kivasti irtoaa se paksumpi tapetti, isoina levyinä.Ja alapuolta kun kostutti, niin se irtosi myös helposti!


Nurkassa oli vähän ahdasta työskennellä, kun ei haluttu siirtää kaappia muualle :D Tuolla takana oleva ovihan on tukittu (on ennen mennyt työhuoneeseen ja jo ed. asukkaat ovat sen tukkineet). Nyt siihen tulee levyt päälle ja se menee piiloon kokonaan. Levytkin on jo odottamassa autotallissa.Tässä vielä sama nurkka operaation jälkeen. Siistiä on, ja valoisaa!

Niin on valkoista nyt joka puolella! Maali vain uupuu!Kyllä se siis hieman muuttui siihen mikä oli alkutilanne. Ja tosiaan listat ja maali tulee vielä.


Maalia ei ole vielä päätetty, mutta jotain vaaleaa se on. Tässä muutamia vaihtoehtoja. Hirveän vaikea on päättää, kun toisalta en halua mitään mikä muistuttaa vanhaa tapettia, ettei keittiöstä tule "ummehtuneen" näköinen.  Yksi suosikkimme on ollut tuo vasemman kuvan ylin (mousse värisävy). Mutta pelkään ettei se sitten näy mihinkään. Huomenna varmaan maalikaupoille, katsotaan tuleeko yhtä extempore päätös siellä mitä liukuoviostoksillakin. Se jää siis nähtäväksi ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti