lauantai 6. lokakuuta 2012

Touhukas päivä

Tänään on työskennelty sekä keittiön että työhuoneen parissa. Tai no, minä olen lähinnä ollut työnjohtajan ja avustajan asemassa :D

Aloitettiin päivä keittiöstä, jossa piilotettiin keittiön sivuseinällä oleva tukittu ovi. Ensimmäinen suunnitelma alunperin oli hommata sopiva levy pelkän oviaukon kohdalle, mutta koska se oviaukko oli aika epätasaisesti "leikattu", sen kokoisen levyn sahaaminen olisi ollut melko monimutkaista. Päätettiin siis uusia koko seinä kipsilevyillä.

 Alkutilanne aamusta, eli tukittu oviaukko.

Ensimmäinen kipsilevy paikoillaan. Oli melkoisen painava, ja alkuun oli menossa väärinpäin.
Juuri ja juuri mahtui kääntymään.

Toisen kipsilevyn kanssa kävi hupsista. Se katkesi ennen leikkausvaihetta, mutta saihan sen kahdestakin palasta kasattua.

Tässä on sitten jo sauma-aineella reiät ja liitoskohdat peitetty. Odottavat kuivumista ja hiomista.

Sillä aikaa kun keittiössä sauma-aineet kuivahtaa, aloitettiin työhuoneen kiinteiden kaappien purkaminen. Liukuovethan saapuivat noin viikon etuajassa, joten aikataulut menivät vähän uusiksi, koska ne pitäisi saada jo huomenna paikoilleen (huomautusaika menee ma-ti umpeen, ja olisi kiva saada ne paikoilleen JOS sieltä tuleekin jotain ongelmaa..). Tarkoitus oli siis purkaa vasta nyt viikonloppuna nämä kaapit ja ensi viikonloppuna asentaa uudet. Nyt puretaan ja asennetaan samalla kerralla. 


Melkein lähtötilanne työhuoneessa.

Tässä on kuitenkin jo poistettu olohuoneeseen menevä ovi sekä kaapistojen ovet. Keskimmäiseen jo hätäratkaisuksi on lisätty pari hyllyä, koska kaappitila on ollut niin tarpeellinen. Ihan kohta helpottaa! Kuvasta voinee päätellä että yläosa kaapista on "umpinainen" eli siellä on täysin hukkatilaa. Nyt vaan kaikki pois ja liukuovet kattoon asti.


 Näkymä kaapistojen pohjalla.

Moni saattaisi hurrata, kun alta paljastuu tällainen siistihkö puulattia, mutta edelliset omistajat ovat laittaneet päälle laminaatin. Ja itseasiassa siellä on melkoisen paksua vaneriakin välissä, joten kai silläkin joku funktio sillä on...

Sitten itse asiaan.

Kaapistojen purkaminen olikin melkoinen urakka, koska oli nimittäin naulattu ja liimattu ja tehty ihan kaikki mahdollinen että kestää! Kaikista hankalin oli tämä kaapiston sivuseinä, joka oli ihan mielettömän tiukassa.

Kun on kattoon asti purettu, voi pitää pienen tauon.

Tässä on kuvattu takaseinän paksuuseroa. Eli siis tässä on tukittu se sama ovi mikä keittiön puoleltakin - vähän järeämmillä levyillä.

Huh. Vihdoin valmista! Ja sotkukin sen mukainen.

Voinen kai vilauttaa myös mitä niihin huomenna laitellaan - toivottavasti!

Huomenna siis tavoitteena saada nuo liukuovet paikoilleen. Nyt vaan toivottaan että toimituksessa on tullut mukana kaikki tarpeellinen! Jos jää aikaa, hiotaan seiniä ja jopa maalataan. Maalikin on jo ostettu, se on Herkkusieni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti